Kamioni

Нов онлајн конфигуратор за камионите на Mercedes-Benz

Truck Online Configuarator

Со онлајн конфигураторот за камиони (Truck Online Configurator -ТOC) Mercedes-Benz со години им обезбедува на своите клиенти максимално точни технички информации за камионите, кои можат да бидат порачани кон фабриката. Од крајот на септември годинава е достапна најновата, подобрена верзија ...

Read More »

DAF го претставува LF 2016 Edition

workhouse

Холандскиот производител DAF воведува голем број на иновации во популарниот модел од средната класа LF, наменет за дистрибуција. Оптимизираната погонска група, новиот аеродинамичен пакет, големиот  избор на базни тркала и горивни резервоари придонесуваат за поголема ефикасност и враќање на првичните ...

Read More »

Scania го одобри биодизелот HVO за сите Еуро 6 мотори

Scania_NVO_Euro6

Scania го одобри користењето на биодизелот HVO (Hydrotreated Vegetable Oil) кај моторите со Еуро 6, под услов ова гориво да ги покрива техничките стандарди TS15940. HVO по хемискиот состав е многу близок до стандардното дизел гориво. Камионите при користење на ...

Read More »