Autobusi

VDL Bus & Coach ги испорачаа првите нископодови двокатни Citea DLF-114 на BVG за Берлин

Der VDL-Doppeldecker Citea DLF 114, aufgenommen am Dienstag (11.08.15) in Berlin, anlaesslich einer Pressekonferenz zur Vorstellung des neuen VDL-Doppeldeckers vom Typ Citea DLF 114.

На 11 август првиот нископодов двокатен градски автобус VDL Citea беше доставен на Берлинската компанија за јавен превоз BVG (Berliner Verkehrsbetriebe). На овој начин 11,4-метарскиот двооскен автобус на холандскиот производител VDL го направи своето деби како возило за јавен превоз. ...

Read More »

Optare слави 30-годишен јубилеј

Optare_30years

Англискиот производител на автобус Optare, со повеќе од 100-годишна историја, оваа година слави 30 години од усвојувањето на името Optare. Во овој случај фирмата пушта посебна јубилејна серија автобуси од моделите MetroCity и Solo. Роберт Днори, комерцијалниот директор на Optare, ...

Read More »

Трофејот за најдобар меѓународен патнички автобус на годината 2016 му припадна на Iveco Bus

Iveco-Magelys-Pro-rear-2

Стјуарт Џоунс, претседател на жирито составено од 22 новинари од Европските автобуски трговски медиуми кои го гласаа Magelys “Меѓународен патнички автобус на годината 2016”, му ја врачи наградата на Силвијан Блејз, раководител на Iveco Bus, минатата недела на производниот штанд ...

Read More »